HungarianEnglish

Faanyagok

A műhelyemben mindig rendelkezésre állnak hangszerkészítésre való különböző- és jó minőségű faanyagok, melyek beszerzése a fogyás függvényében történik.

A hangszerfák előre szárítottan 8% alatti nedvességtartalommal kerülnek átvételre minőségi beszállítótól. Szakszerű tárolásuk során a műhely páratartalma folyamatosan ellenőrizve van. Felhasználás előtt és részmunkák közben a faanyagok nedvességmérése ugyancsak folyamatos.

Általában készleten lévő faanyagok:
Habos jávor, lángnyelves jávor, „paplanmintás” jávor, kőris, éger, nyár, körte, cseresznye, fenyő, hárs, dió, amerikai dió, mahagóni (sipo, sapelli), wenge, bubinga, paliszander, rózsafa, afrikai ében, macassar ében, vasfa.

Díszítő laminátum (0,6-2,5 mm):
Topolya gyökér, dió gyökér, szemes jávor, lángnyelves jávor, macassar, wenge, amerikai dió

Természetesen a felsoroltakon kívüli különböző mérsékelt égövi és trópusi egzotikus fák beszerzésére is van lehetőség, valamint hozott faanyagból is dolgozom.

Az esztétikán túl a különböző faanyagok hangtani és rezgésdinamikai tulajdonságai megismeréséhez, a megálmodott hang kiválasztásához segítséget ad a „Segédletek/faanyagok tulajdonságai" menüpont.